Καλοκαιρινό πιάτο με ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με spicy κιμά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλ. τριμμένο cheddar
- αλάτι, πιπέρι
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
- Κόψε τα κολοκύθια στη μέση οριζοντίως και με ένα κουταλάκι αφαίρεσε όσο μπορείς από τους σπόρους και το εσωτερικό του, φτιάχνοντας γόνδολες.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά, πρόσθεσε τον κιμά και το κύμινο, ανακάτεψε καλά τα υλικά και μαγείρεψε για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα, ανακάτεψε ξανά και μαγείρεψε για λίγα ακόμη λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε στον κιμά το cheddar.
- Μοίρασε τον κιμά στα κολοκυθάκια και βάλ’ τα στο φούρνο για έξι με επτά λεπτά μέχρι να ψηθούν, χωρίς να “λιώσουν” τελείως.
- Πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κόλιανδρο και έξτρα τριμμένο τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ