Εναλλακτική πρόταση για γύρο με κιμά στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το γύρο:
- ½ kg μοσχαρίσιος κιμάς
- ½ kg αρνίσιος κιμάς
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού με ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ελαιόλαδο
Για το τζατζίκι:
- 1 αγγούρι τριμμένο και στεγνό
- 3 κλωνάρια άνηθος
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 φλ. γιαούρτι
Για το σερβίρισμα:
- πίτες
- μαρούλι λεπτοκομμένο
- ντομάτα σε κύβους
- κρεμμύδι σε δαχτυλίδια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα ψωμιού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κιμάδες με τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, το τρίμμα ψωμιού με λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στο μίξερ ή το μπλέντερ ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
- Ρίξε την πάστα στη φόρμα, άπλωσέ την και πίεσέ την ισόποσα σε όλη την επιφάνεια και ψήσε στο φούρνο για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Τρίψε το αγγούρι και τοποθέτησέ το σε μια λεπτή πετσέτα ή ανθεκτικό απορροφητικό χαρτί και πίεσέ το στα χέρια σου μέχρι να αποβάλει όλα τα υγρά του.
- Ανακάτεψε το γιαούρτι με το στεγνό αγγούρι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Αφαίρεσε το “γύρο” από το φούρνο και κόψε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Άπλωσε στις πίτες τζατζίκι και από πάνω τις φέτες γύρου, μαρούλι, κρεμμύδι και ντομάτα, στρίψε σε χωνάκι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ