Σπιτικός “γύρος” τυλιχτός σε τραγανή πίτα

1ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτική πρόταση για γύρο με κιμά στο φούρνο

Συστατικά

Για το γύρο:

  • ½ kg μοσχαρίσιος κιμάς
  • ½ kg αρνίσιος κιμάς
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού με ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ελαιόλαδο

Για το τζατζίκι:

  • 1 αγγούρι τριμμένο και στεγνό
  • 3 κλωνάρια άνηθος
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 φλ. γιαούρτι

Για το σερβίρισμα:

  • πίτες
  • μαρούλι λεπτοκομμένο
  • ντομάτα σε κύβους
  • κρεμμύδι σε δαχτυλίδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα ψωμιού.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κιμάδες με τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, το τρίμμα ψωμιού με λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Στο μίξερ ή το μπλέντερ ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
  • Ρίξε την πάστα στη φόρμα, άπλωσέ την και πίεσέ την ισόποσα σε όλη την επιφάνεια και ψήσε στο φούρνο για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Τρίψε το αγγούρι και τοποθέτησέ το σε μια λεπτή πετσέτα ή ανθεκτικό απορροφητικό χαρτί και πίεσέ το στα χέρια σου μέχρι να αποβάλει όλα τα υγρά του.
  • Ανακάτεψε το γιαούρτι με το στεγνό αγγούρι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  • Αφαίρεσε το “γύρο” από το φούρνο και κόψε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Άπλωσε στις πίτες τζατζίκι και από πάνω τις φέτες γύρου, μαρούλι, κρεμμύδι και ντομάτα, στρίψε σε χωνάκι και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164