Χοιρινά μπριζολάκια φούρνου με spicy ρεβίθια και δενδρολίβανο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες (2,5 cm πάχος)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr βρασμένα ρεβίθια
- 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/2 φλ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- ψιλοκομμένο μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Ανακάτεψε τις μπριζόλες με μία κουταλιά λάδι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια με το σκόρδο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, λίγο δενδρολίβανο, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο.
- Βάλε τις μπριζόλες στο ταψί και γύρω τους άπλωσε τα ρεβίθια.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, ανακατεύοντας τα ρεβίθια και γυρίζοντας τις μπριζόλες στα έξι λεπτά.
- Σέρβιρε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ