Λαχταριστό κρέας με ψητά παντζάρια και σος από ταχίνι και τσίλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr παντζάρια
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 2 κ. γλυκού μέλι
- 6 κ. σούπας ταχίνι
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 500 gr μοσχαρίσιο κρέας (θώρακας)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς και αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις καλά τα παντζάρια ανακάτεψέ τα με μία κουταλιά λάδι και αλάτι.
- Τοποθέτησε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου 50 λεπτά, γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
- Ψιλόκοψε το τσίλι σε ροδέλες και ανακάτεψέ το με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
- Κόψε σε τέσσερα κομμάτια και αλάτισε καλά το κρέας και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήσε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μετάφερέ το σε μια επιφάνεια κοπής, άφησέ το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κοψ’ το σε λεπτές φέτες.
- Μοίρασε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
- Ράντισε το κάθε πιάτο με το μείγμα τσίλι και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ