Αμερικάνικο ρολό κιμά

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμο meatloaf με γλάσο από κέτσαπ και crispy λαχανικά

Συστατικά

  • 1 φλ. ψωμί
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 900 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. κέτσαπ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στην προτελευταία θέση και στρώσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ψωμί με το γάλα και άφησέ τα μουλιάσουν.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζέστανε λίγο λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο για περίπου ένα λεπτό και έπειτα το θυμάρι και τον ντοματοπελτέ, ανακατεύοντας συνεχώς και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον κιμά και πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά, τη Worcestershire sauce, το αλάτι, πιπέρι, το μουλιασμένο ψωμί με το γάλα και τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Πλάσε με τα χέρια σου το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Μετάφερέ το στο ταψί και σχημάτισε το “ρολό” και μετά άλειψε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με 1/4 του φλιτζανιού από την κέτσαπ.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά και έπειτα άπλωσε σε όλο το ρολό την υπόλοιπη κέτσαπ και ψήσε για άλλα 10 με 1 λεπτά.
  • Άφησε το ρολό κιμά να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και σέρβιρε σε φέτες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164