Χοιρινές μπριζόλες με πέστο kale

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο πιάτο με μπριζολάκια στο τηγάνι και spicy πέστο από kale και φουντούκια

Συστατικά

  • 1/2 ματσάκι kale
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. φουντούκια
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/4 κ. γλυκού ξηρό δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αφαίρεσε τα κλωνάρια από το kale.
  • Ανακάτεψε τα φύλλα του kale με δύο κουταλιές λάδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και άπλωσέ τα σε ένα ταψί.
  • Ψήσε το kale για περίπου τέσσερα λεπτά ανακατεύοντάς τα στη μέση του ψησίματος και έπειτα πρόσθεσε τα φουντούκια στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για δύο λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και πασπάλισέ τες με το δενδρολίβανο τριμμένο.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τις μπριζόλες για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά.
  • Μετάφερε τις μπριζόλες σε μια ξύλινη επιφάνεια και άφησέ τες για τουλάχιστον πέντε λεπτά να “σταθούν”.
  • Βάλε το kale με τα ψημένα φουντούκια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να διαλυθούν.
  • Πρόσθεσε στο μπλέντερ το μπούκοβο, αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες με τον πουρέ πατάτας, περιχύνοντάς τες με το πέστο kale.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164