Ίσως τα έχεις δοκιμάσει με σαλτσούλα αυγολέμονο! Αυτή εδώ όμως είναι μια ιδιαίτερη παραλλαγή που συνήθιζαν οι Μικρασιάτισσες. Γέμισε με κιμά και ρύζι και ετοίμασε μια βελούδινη σάλτσα από γιαούρτι και σκόρδο. Απόλυτα καλοκαιρινό και απολυαστικό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4-5 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 γιαούρτι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα κολοκυθάκια και άδειασε το εσωτερικό τους
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμα, το ρύζι και τον άνηθο και αλατοπιπέρωσε (μπορείς προαιρετικά να προσθέσεις ένα αυγό)
- Βάλε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και συμπλήρωσε με νερό. Ίσα – ίσα να καλύπτει τα κολοκυθάκια μέχρι τη μέση
- Σκέπασε την κατσαρόλα και ψήσε σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά
- Σε ένα μπολ βάλε το γιαούρτι, τις σκελίδες το σκόρδο λιωμένο και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Φρόντισε να γίνει ομοιόμορφη σάλτσα
- Σέρβιρε περιχύνοντας με την σάλτσα γιαουρτιού
Tip
Με την ίδια γέμιση μπορείς να φτιάξεις και αμπελόφυλλα και να τα βάλεις να ψηθούν μαζί με τα κολοκυθάκια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ