Σήμερα, σκεφτόμαστε τη σιλουέτα σου. Την φροντίζουμε. Για αυτό, και ετοιμάζουμε σολομό με ανοιξιάτικα σπαράγγια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 500 γρ. σπαράγγια, πολύ καλά καθαρισμένα
- 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. του γλυκού βασιλικός
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 3 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
- φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοιμάζεις τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου.
- Τοποθετείς στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοιράζεις το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.
- Τυλίγεις τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τα τοποθετείς σε ένα ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
- Ράντισε με άφθονο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ