Λαχανικά με γλυκόξινη σάλτσα

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια νόστιμη σαλάτα από ποικιλία λαχανικών και μια γλυκόξινη σάλτσα. Ο Σεφ 3 αστέρων Alain Passard συνδυάζει τα πεντανόστιμα, φρέσκα λαχανικά σε ένα υπέροχο πιάτο.

Συστατικά

  • 8 μικρά καρότα (πολύχρωμα εάν είναι δυνατόν)
  • 6 μικρά παντζάρια
  • 6 μικρά γογγύλια
  • Λίγα μαύρα φραγκοστάφυλα
  • 1 κίτρινο κολοκύθι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • Λίγα βρώσιμα άνθη
  • Μυρώνια, μαϊντανός και μαντζουράνα
  • 1 μαρούλι
  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα: 2 γλυκολέμονα
  • 70 γρ. μέλι ακακίας
  • 150ml ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράστε τα λαχανικά ξεχωριστά (διότι χρειάζονται διαφορετικό χρόνο το καθένα) σε ελαφρώς αλατισμένο νερό
  • Μην ξεφλουδίσετε τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε
  • Όταν βράσουν, στραγγίστε τα, ξεφλουδίστε τα με μαχαίρι και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αναμίξτε το μέλι και το χυμό γλυκολέμονων σε ένα μπωλ με το μίξερ. Προσθέστε το λάδι σιγά-σιγά, ώστε να δημιουργηθεί μία υφή σαν της μαγιονέζας
  • Βάλτε στον πάτο του πιάτου τη σάλτσα, και στη συνέχεια τοποθετήστε τα λαχανικά διαγωνίως
  • Τοποθετήστε το μαρούλι περιμετρικά στο πιάτο, και βάλτε επάνω του λεπτοκομμένα ωμά λαχανικά (κομμένα σε πολυκόφτη)
  • Πασπαλίστε με λεπτοκομμένα μυρωδικά και πέταλα λουλουδιών
  • Πασπαλίστε με αλάτι (κατά προτίμηση θαλασσινό αλάτι)
  • Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164