Διάφορα λαχανικά ελαιόλαδο και ελαφριά καλοκαρινή γεύση. Και το όνομα αυτής Caponata… Σε κάποιες άλλες παραλλαγές στην Ισπανία την ετοιμάζουν με ψάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 250 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 180 γρ. κάπαρη
- 700 γρ. σέλερι (το λευκό τραγανό κομμάτι)
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. κρεμμύδι
- 400 γρ. ντομάτες
- 1/3 του φλιτζανιού ξίδι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Φρέσκο Βασιλικό
- Κουκουνάρι ανάλατο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το σέλερι από τα φύλλα και άφησέ τα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά
- Στράγγιξε και κόψε σε μικρές μπουκίτσες. Σόταρε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και κράτησε στην άκρη
- Πλύνε τις μελιτζάνες σου και κόψε σε κυβάκια. Βάλε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι και αλάτισε καλά. Άφησε για μερικές ώρες ώστε να τραβήξει το αλάτι την πίκρα τους
- Παράλληλα ξεφλούδισε τις ντομάτες σου και ψιλόκοψέ τες
- Ξέπλυνε τις μελιτζάνες και βάλε σε απορροφητικό χαρτί να σταγγίξουν καλά.
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας την κάπαρη, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τις ντομάτες. Άφησε για 15 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
- Την ίδια στιγμή σόταρε τις μελιτζάνες σου σε μπόλικο ελαιόλαδο και γύρισέ τες στην σάλτσα ντομάτας μαζί με το σέλερι
- Ψήσε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά και πρόσθεσε το ξίδι και τη ζάχαρη
- Αφού εξατμιστεί τελείως το ξίδι και η έντονη μυρωδιά κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το φαγητό να κρυώσει
- Σέρβιρε την caponata κρύα και γάρνιρε με φρέσκο βασιλικό
Tip
Άψογος συνδυασμός με φέτα. Φύλαξέ το στο ψυγείο για αρκετές ημέρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ