Τι κι αν όσο ήσουν μικρή έκανες τα πάντα για να αποφύγεις τα φρέσκα λαδερά φασολάκια της μαμάς; Τώρα που μεγάλωσες εκτιμάς τις απλές και υπέροχες μεσογειακές γεύσεις. Ειδικά εαν έχεις και μπόλικη φέτα να τα συνοδεύσεις είναι εκπληκτικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4-5 ώριμες ντομάτες (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3 μεγάλες πατάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα τους (τις πλαϊνές ίνες)
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί
- Αφού γίνει διάφανο συμπλήρωσε το σκόρδο και τα φασολάκια σου και άφησε για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά
- Πρόσθεσε τη ντομάτα τριμμένη, τον πελτέ μαζί με νερό (θα χρειαστείς 2 φλιτζάνια περίπου) και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση
- Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε τες κι αυτές στο φαγητό σου μαζί με τον μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και σκέπασε την κατσαρόλα
- Άφησε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να δεις τα φασολάκια να πίνουν τα υγρά και να παραμένει μόνο μια δεμένη κόκκινη σαλτσούλα
Tip
Γνωρίζεις πως πρέπει να συντηρείς σωστά το ελαιόλαδο; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ