Καθαρισμένη τρυφερή καρδιά αγκινάρας, περασμένη από τραγανή φρυγανιά που θα σου δώσει ένα υπέροχο και ξεχωριστό πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 αγκινάρες
- To χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά χτυπημένα (αντικατάστησέ τα με νερό για να είναι νηστίσιμα)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις αγκινάρες μία, μία και βούτηξέ τες στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Βράσε μέσα στο λεμόνι για 5 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί, στράγγιξε και αλατοπιπέρωσε
- Κόψε τις αγκινάρες στη μέση και αλεύρωσε καλά
- Βούτηξε κάθε κομμάτι στο αυγό και στη συνέχια στη φρυγανιά
- Βάλε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. Βάλε τις αγκινάρες και ψήσε να πάρουν όμορφο χρώμα
- Μπορείς να τις σερβίρεις και κρύες
Tip
Πώς θα καθαρίσεις τις αγκινάρες; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ