Κροκέτες καλαμποκιού με σπαράγγια

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σπαράγγι! Το λατρεύεις… το αγαπάς και θέλεις να το δοκιμάσεις με κάθε τρόπο! Αυτή η συνταγή θα γίνει το ορεκτικό της άνοιξης που θα σε ενθουσιάσει! Καλαμποκάκι, αλεύρι και διάφορα μπαχαρικά θα σου δώσουν μια κροκέτα ελαφριά και γευστική!

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 310 γρ. καλαμπόκι γλυκό βρασμένο
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. φύτρες ρεβιθιού κομμένες χοντρά
  • 120 γρ. πικάντικο τυρί με πράσινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη κρέμα γάλακτος και μερικά φυλλαράκια σπανάκι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε ένα αντικολλητικό σκεύος barbecue ή ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ. Άνοιξε μια μικρή γούβα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά και το γάλα
  • Χτύπησε να πάρεις μια ζύμη και πρόσθεσε τα σπαράγγια, τα καλαμπόκια, τις φύτρες και το τυρί τριμμένο. Αλατοπιπέρωσε
  • Λάδωσε ελαφρώς το σκεύος και πρόσθεσε μια γεμάτη κουταλιά από τη ζύμη αφήνοντας να ψηθεί για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Σέρβιρε με μια κ.σ. κρέμα γάλακτος (σφιχτή) και λίγα φύλλα σπανάκι

Tip

Σπαράγγια! Ο μίσχος της άνοιξης που πάει παντού... Δες τα μυστικά του εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164