Σπαράγγι! Το λατρεύεις… το αγαπάς και θέλεις να το δοκιμάσεις με κάθε τρόπο! Αυτή η συνταγή θα γίνει το ορεκτικό της άνοιξης που θα σε ενθουσιάσει! Καλαμποκάκι, αλεύρι και διάφορα μπαχαρικά θα σου δώσουν μια κροκέτα ελαφριά και γευστική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
- 1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 310 γρ. καλαμπόκι γλυκό βρασμένο
- 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 50 γρ. φύτρες ρεβιθιού κομμένες χοντρά
- 120 γρ. πικάντικο τυρί με πράσινο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη κρέμα γάλακτος και μερικά φυλλαράκια σπανάκι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε ένα αντικολλητικό σκεύος barbecue ή ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder σε ένα μπολ. Άνοιξε μια μικρή γούβα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά και το γάλα
- Χτύπησε να πάρεις μια ζύμη και πρόσθεσε τα σπαράγγια, τα καλαμπόκια, τις φύτρες και το τυρί τριμμένο. Αλατοπιπέρωσε
- Λάδωσε ελαφρώς το σκεύος και πρόσθεσε μια γεμάτη κουταλιά από τη ζύμη αφήνοντας να ψηθεί για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά
- Σέρβιρε με μια κ.σ. κρέμα γάλακτος (σφιχτή) και λίγα φύλλα σπανάκι
Tip
Σπαράγγια! Ο μίσχος της άνοιξης που πάει παντού... Δες τα μυστικά του εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ