Για να δώσεις λίγη γεύση τις ημέρες της νηστείας, αλλά και να μην αισθάνεσαι υποχρεωμένη να τρως βραστά λαχανικά! Κάνε τα λαχανικά σου κεφτεδάκι και απόλαυσέ τα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 4 μέτρια καρότα
- 5 μέτρια κολοκυθάκια
- 1/3 του φλιτζανιού αρακάς
- Κύμινο
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πατάτες μαζί με τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά
- Στράγγιξε και στο ίδιο νερό βράσε τα κολοκυθάκια και τον αρακά
- Ανάμειξε όλα τα λαχανικά σου μαζί και λιώσε με ένα πιρούνι αφού έχουν κρυώσει καλά
- Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κύμινο και το κάρυ. Συμπλήρωσε όσο αλεύρι πάρει για να έχεις μια σφιχτή ζύμη
- Βρέξε τα χέρια σου με νερό και πλάσε κεφτέδες σε μια πιατέλα
- Άφησε το λαδι να κάψει, αλεύρωσε τους κεφτέδες και ρίξε μερίδες μερίδες στο λάδι. Γύρισε και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
- Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ