Το ξέρεις πως η μεσογειακή κουζίνα είναι η βασίλισα του κόσμου στη διατροφή. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ετοίμασες λαδερά; Τα φρέσκα φασολάκια είναι στα καλύτερά τους αυτό τον καιρό. Κι αν ο κλασικός τρόπος με ντομάτα και πατάτες δεν σε… ξετρελαίνει δοκίμασε μια πιο λιτή, αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή. Τρυφερά φασολάκια, μαραθόριζα και τριμμένη απολαυστική φέτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα
- 1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (αφαίρεσε και το φύτρο)
- 5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού φέτα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα και ξέπλυνε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό
- Γέμισε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και άσε να πάρει βράση
- Πρόσθεσε τα πράσινα φασολάκια, μαζί με τη μαραθόριζα και άφησε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 4-5 λεπτά είναι αρκετά
- Γύρισε σε ένα σουρωτήρι και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσεις το βρασμό και να διατηρήσεις το πράσινο ζωντανό χρώμα στα λαχανικά σου
- Βάλε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και σοτάρισε να πάρει άρωμα. Αφαίρσε μόλις πάρει καφετί χρώμα
- Γύρισε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τη μαραθόριζα, τον άνηθο, το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε
- Σόταρε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να λαδωθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα λαχανικά σου
- Σέρβιρε χλιαρό με τριμμένη φέτα και ελάχιστο πιπέρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ