Μικρές κίτρινες κολοκύθες γεμιστές… Τα παραδοσιακά γεμιστά σε ένα “αμερικάνικό” ταξίδι! Αναζήτησε τα squash στα καλά super market. Είναι πολύ νόστιμα και ιδανικά για εναλλακτικά γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6-8 μικρά γλυκά στρογγυλά κολοκύθια (pattypan squash)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φλιτζάνι κινόα
- 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC! Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι…
- Βάλε τον ζωμό να βράσει και πρόσθεσε το κινόα! Χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το κινόα αν σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά και να τραβήξει τα υγρά
- Κόψε το “καπάκι” του κολοκυθιού και προσεκτικά άδειασε το περιεχόμενο του. Ψιλόκοψε την σάρκα και χρησιμοποίησε τη μισή ποσότητα για τη γέμιση
- Κόψε ένα μικρό κομμάτι από το κάτω μέρος κάθε κολοκυθού για να στέκεται
- Ετοίμασε τη γέμιση.
- Ζέστανε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την σάρκα της κολοκύθας
- Πρόσθεσε και τον κιμά και συνέχισε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα το κρέας σου
- Τέλος, πρόσθεσε το σπανάκι και κατέβασε από τη φωτιά. Συμπλήρωσε το ψημένο κινόα, την παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε
- Γέμισε τα κολοκύθια, σκέπασε και στρώσε στο ταψάκι. Ράντισε με λίγο παραπάνω ελαιόλαδο και βάλε στο φούρνο
- Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 10 λεπτά να δώσεις χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ