Γεμιστές πιπεριές… αλλιώτικες!

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το έχουμε πει πολλές φορές. Μπορεί τα παραδοσιακά γεμιστά να είναι ακαταμάχητα, όμως οι ολόφρεσκες πιπεριές του καλοκαιριού προσφέρονται για δεκάδες παραλλαγές! Δοκίμασε αυτή την ελαφρά πικάντικη συνταγή, ιδανική και για μεζεδάκι με κρασί ή ούζο! 

Συστατικά

  • 8 μέτριες πράσινες πιπεριές ή πιπεριές κέρατο
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι αναποφλοίωτο ρύζι
  • 1 κ.γ.πιπέρι καγιέν
  • 200 γρ. λουκάνικο γλυκό ή καφτερό ψιλοκομμένο (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
  • 1/2 (ή λιγότερη) ξερή, καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¼ φλιτζανιού έτοιμες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
  • ¾ φλιτζανιού κόκκινα φασόλια κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. τσίλι
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • Ντομάτα στον τρίφτη ή από κονσέρβα
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις πιπεριές. Προσεκτικά σκίστες στο πλάι με ένα μυτερό μαχαίρι και βάλτες στο γκριλ του φούρνου πάνω σε αλουμινόχαρτο για 8 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά οι άκρες Βγάλτες και άφησέ τες να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν προσεκτικά καθάρισε το εσωτερικό τους από τα σπόρια και αν θέλεις να μην πικρίζουν βγάλε και το εξωτερικό τους φλούδι
  • Για να φτιάξεις τη γέμιση, βάλε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ρύζι, την καφτερή πιπερίτσα (εάν θέλεις) και το πιπέρι καγιέν και βάλτα να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτεψε, σκέπασε την κατσαρόλα και βράσε για 20′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σούρωσε από το νερό που περισσεύει και βγάλε την πιπεριά.Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι μαγείρεψε για 5′ λεπτά το λουκάνικο και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερι, την ψιλοκομμένη πιπεριά και το σκόρδο. Μαγείρεψε άλλα 5′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το λουκάνικο. Πρόσθεσε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, τα φασόλια, τη ρίγανη, το τσίλι, το καλαμπόκι και το ρύζι και μαγείρεψε άλλα 5′ λεπτά. Αλάτισε ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
  • Άφησε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Γέμισε τις πιπεριές σου και βάλτες σε ρηχό ταψί. Μπορείς πάνω από κάθε πιπεριά να ρίξεις από μια κουταλιά ντομάτα. Ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164