Μια καλοκαιρινή πρόταση για σάντουιτς χωρίς πολλά λιπαρά! Καιρός να αποφύγεις τα λιπαρά και τα αλλάντικά και να τα αντικαταστήσεις με υπέροχα λαχανικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 1 φλιτζάνι σως μαρινάρα [Δες πώς θα την ετοιμάσεις εδώ] ή οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτα με σκόρδο
- 1 φλιτζάνι έτοιμα κρουτόν θρυμματισμένα
- 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 4 ψωμάκια για σάντουιτς
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Άλειψε ένα αντικολλητικό χαρτί με λίγο βούτυρο και στρώστο σε ένα ταψί
- Καθάρισε εξωτερικά τη μελιτζάνα, αν την θέλεις χωρίς φλοιό. Κόψ’ την σε χοντρές ροδέλες
- Βάλε τη μαρινάρα σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο ανακάτεψε τα κρουτόν με το μισό τυρί. Βούτα τα κομμάτια της μελιτζάνας μία στη μαρινάρα και μετά στο μείγμα του κρουτόν να καλυφθούν καλά.
- Βάλε τις μελιτζάνες στο ταψί και ψήστες για 15 λεπτά ή μέχρι τα κρουτόν να ροδίσουν και να μαλακώσει η μελιτζάνα.
- Σε ένα άλλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψήσε ελαφρά τα ψωμάκια που έχεις κόψει στη μέση.
- Ζέστανε όση σος περισσέψει σε κατσαρολάκι ή φούρνο μικροκυμάτων (για 30 δευτερόλεπτα).
- Βάλε στο κάτω μέρος από κάθε ψωμάκι μελιτζάνα, γάρνιρε με λίγη σος, παρμεζάνα και κάλυψε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι. Προαιρετικά μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο βασιλικό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ