Καραμέλα και αλάτι ενώνονται στην πιο απολαυστική κρέμα – βάση για αρκετά καραμελένια – και άκρως εθιστικά – γλυκά. Δες πώς θα την ετοιμάσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 100 ml νερό
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. της σούπας αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζεις το νερό με τη ζάχαρη. Την αφήνεις να διαλυθεί, ανακατεύοντας μόνο μία φορά, μέχρι να λιώσει ολοκληρωτικά.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά, ανακατεύεις συνεχόμενα και προσθέτεις σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να “δέσει” η καραμέλα σου.
- Προσθέτεις τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύεις.
- Αφήνεις να κρυώσει και μοιράζεις σε βαζάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ