Ένας διαφορετικός τρόπος να σερβίρεις τις πατατούλες σου, περιχύνοντάς τες σε ένα υπέροχο ζωμό από πορτοκάλι και πετιμέζι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά πατάτες
- 1/2 κούπα λάδι και 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (ή ανάμικτο με μανταρίνι)
- 3 κ.σ. πετιμέζι,
- Ξύσμα ποτοκαλιού
- Χοντρό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τι βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό να βράσουν ίσα να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι και να είναι λίγο μαλακές. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35-50 λεπτά ανάλογα το μέγεθος και την ποικιλία πατάτας. Κάθε 15 λεπτά ανακατεύουμε τις πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο χυμό.
- Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι, πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το πετιμέζι.
- Κουνάμε προσεκτικά το ταψί να ανακατευτούν και σερβίρουμε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ