Ναι, το τηγάνι δεν είναι ό, τι καλύτερο! Όμως αν με αυτό τον τρόπο μπορέσεις να φας μερικά ακόμη λαχανικά, όπως για παράδειγμα μπάμιες, ίσως μπορούμε να κάνουμε για λίγο τα στραβά μάτια. Plus: Οι μπάμιες σε κουρκούτι από καλαμποκάλευρο είναι πεντανόστιμες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ηλιέλαιο για τηγάνι
- ¼ του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπαχαρικά (πιπέρι, αλάτι και σκόρδο σε σκόνη)
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- Περίπου 1 κιλό μπάμιες
- ¼ του φλιτζανιού ξινόγαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε σε ένα μέτριο μπολ το αλεύρι, με το καλαμποκάλευρο και τα μπαχαρικά σου.
- Κόψε τις μπάμιες σε κομματάκια 2 εκατοστών. Βούτηξε πρώτα στο ξινόγαλα και στη συνέχεια μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακίνησε καλά να καλυφθούν.
- Βάλε το λάδι να κάψει και πρόσθεσε προσεκτικά τις μπάμιες τηγανίζοντας ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και αφού τραβήξει τα επιπλέον λάδια, σέρβιρε.
- Δοκίμασε να σερβίρεις με τζατζίκι ή σος γιαουρτιού με μέντα και λεμόνι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ