Διαφορετικές γεμιστές ντομάτες

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα γεμιστά είναι το φαγητό του καλοκαιριού. Δεν θέλεις όμως να το δοκιμάσεις λίιιιιγο διαφορετικά; Εμείς επιλέξαμε αντί για ρύζι να βάλουμε κινόα και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.

Συστατικά

  • 8 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για το ταψί σου
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC.
  • Καθάρισε τις ντομάτες όπως ακριβώς για τα γεμιστά. Κόψε το “καπάκι” και με ένα κουτάλι αφαίρεσε προσεκτικά το εσωτερικό τους, χωρίς να το πετάξεις.
  • Βάλε το κινόα με 1 φλιτζάνι νερό να πάρει μια βράση, σκέπασε με πετσέτα και άφησε για 15′ λεπτά. Θέλεις να κρατάει λίγο όταν γεμίσεις τις ντομάτες
  • Τρίψε τη σάρκα της ντομάτα και βάλε σε ένα μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε το κινόα και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε τις ντομάτες, χωρίς να τις ξεχειλίσεις και σκέπασε με τα καπάκια της ντομάτας.
  • Βάλε τις ντομάτες σε ταψάκι, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για 30-35′ λεπτά.
  • Σέρβιρε ζεστές ή κρύες

Tip

Μπορείς φυσικά να ετοιμάσεις και πιπεριές με τον ίδιο τρόπο. Φρόντισε μόνο να τρίψεις μια ακόμη ντοματούλα για τη γέμιση σου!!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164