Το καλοκαίρι είναι πολύ ενδιαφέρον πως μόνο με ένα λαχανικό και ντομάτα, μπορείς να έχεις ένα πεντανόστιμο φαγητό με πολλές βιταμίνες και ελάχιστες θερμίδες. Σιγοψήνουμε πιπεριές με ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο και σερβίρουμε ένα πιάτο που θα σε ξετρελάνει.
Θερμίδες 84/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες πομοντόρο
- 6-7 σκελίδες σκόρδο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 καλό ματσάκι φύλλα βασιλικού, ελαφρά τσακισμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το φούρνο στους 160oC.
- Σε ένα μέτριο και βαθύ ταψί, ρίξε τις πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα, τις ντομάτες επίσης κομμένες στα τέσσερα και το σκόρδο. Ράντισε με το λάδι, πρόσθεσε τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε.
- Βάλε τα λαχανικά στο φούρνο για δύο ώρες. Βγάλε από το φούρνο και άφησε στην άκρη να κρυώσουν πριν σερβίρεις
Tip
Μπορείς να διατηρήσεις το φαγητό στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες. Φρόντιζε απλά να αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για μερικά λεπτά πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ