Μέχρι σήμερα έχεις δει κολοκυθάκι γεμιστό, πιπεριά, ντομάτα ή και μελιτζάνα. Σκέφτηκες ποτέ όμως πως θα ήταν μια μεγάλη γλυκιά κολοκύθα γεμιστή με τυρί και μυρωδικά; Απολαυστική και ιδιαίτερη συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κολοκύθα ολόκληρη (1 1/2 κιλό)
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φέτες ψωμί κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. τυρί gruyere, έμενταλ ή cheddar σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες μπείκον φρυγανισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα μσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC με τη σχάρα στο κέντρο. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το πάνω μέρος της κολοκύθας. Αφαίρεσε τους κολοκυθόσπορους και άφησε τη σάρκα. Αλατοπιπέρωσε και βάλε την κολοκύθα στο ταψί.
- Σε μεγάλο μπολ βάλε το ψωμί, το τυρί, το σκόρδο, το bacon και το σχινόπρασο με το θυμάρι. Ανακάτεψε καλά και γέμισε την κολοκύθα, χωρίς όμως να την παραγεμίσεις.
- Χτύπησε σε άλλο μπολ την κρέμα με το μοσχοκάρυδο να ανακατευτούν και περίχυσε πάνω από τη γέμιση. Η γέμιση πρέπει να είναι καλά νωτισμένη, οπότε τσέκαρε μήπως χρειάζεται λίγη έξτρα κρέμα γάλακτος.
- Κλείσε την κολοκύθα με το καπάκι της και βάλε στο φούρνο. Ψήσε για 1 1/2 ώρα περίπου να μαλακώσει η σάρκα. Αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη, να φύγουν τα υγρά του φαγητού και να πάρει χρώμα η γέμιση.
- Σέρβιρε όπως είναι…
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ