Μια νηστίσιμη συνταγή αλλά και μια ιδέα για να μαγειρέψεις το κουνουπίδι που θα βρεις σε αφθονία αυτή την εποχή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 1 μήλο
- 1 πορτοκάλι
- μια πατάτα
- 2 φύλλα σέλινο πλυμένο
- 3 καρότα πλυμένα
- 1 κουτί χυμός ντομάτας
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι
- λάδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε το κουνουπίδι και κόψ’ το σε μεγάλες φούντες.
- Βάλε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με την φούντα προς τα πάνω.
- Πλύνε καλά το πορτοκάλι, κόψ’το σε λεπτές οριζόντιες φέτες μαζί με τη φλούδα και σκόρπισέ το ανάμεσα στο κουνουπίδι.
- Πρόσθεσε το σέλινο και το ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες.
- Ετοίμασε τη σάλτσα: βάλε στο μπλέντερ την πατάτα, τα καρότα και το μήλο.
- Σε ένα μπολ ρίξε το χυμό ντομάτας,τον πολτό από τα λαχανικά, λίγο λάδι, αλάτι και μισό κουταλάκι ζάχαρη.
- Περίχυσε το κουνουπίδι με την σάλτσα και πρόσθεσε νερό, να φτάνει μέχρι τη μέση του κουνουπιδιού.
- Βράσε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει με τη σάλτσα, ανακατεύοντας την κατσαρόλα ανά διαστήματα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ