Χωρίς τηγάνισμα σε πολύ λάδι, με υπέροχη γεύση από τα μυρώνια, αυτοί οι καροτοκεφτέδες είναι μια μοναδική συνταγή για ένα ελαφρύ γεύμα ή και ορεκτικό!
30 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/4 φλιτζ. φρυγανιά
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημέμα
- μισό φλιτζ. φρέσκα μυρώνια
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
- μισό φλιτζ. άπαχο, στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
- μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ βάλε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα αυγά, τα μυρώνια και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
- Φτιάξε κεφτεδάκια με 1,5 κουταλιά της σούπας από το μίγμα που θα τα πλάσεις με τα χέρια σου και θα τα πατήσεις ελαφρά.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή ένταση.
- Ψέκασέ το με λίγο μαγειρικό σπρέι.
- Βάλε μία φουρνιά από κεφτέδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
- Βγάλε από το τηγάνι και βάλε σε πιατέλα.
- Σέρβιρε με το γιαούρτι.
Tip
Στράγγισε πολύ καλά το κρεμμύδι από τα ζουμιά του ώστε να μη διαλυθούν οι κεφτέδες σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ