Εύκολη, απλή και χορταστική συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία και απλά υλικά!
Για να τα αγοράσεις κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γραμμ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 300 ml γάλα
- 1 αυγό
- 300 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
- λίγο βούτυρο για το πυρέξ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε καλά βουτυρωμένο ταψί βάλε σε στρώσεις τις πατάτες σου αλατοπιπερώνοντας γενναία κάθε στρώση και ρίχνοντας λίγο μοσχοκάρυδο.
- Χτύπα το αυγό και ανάμιξέ το με το γάλα και την κρέμα.
- Περίχυσε τις πατάτες σου.
- Πασπάλισε με το τυρί.
- Ψήσε για μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες και να ροδίσει το τυρί.
Tip
Πασπάλισε τις πατάτες σου με λίγο μαϊντανό ή δεντρολίβανο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σου για έξτρα γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ