Μανιτάρια αλα κρεμ είναι μια συνταγή πλούσια σε γεύση και υφή που μπορείς να προσφέρεις ως ορεκτικό ή να συνοδεύσεις κάποιο άλλο πιάτο! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνει κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. μανιτάρια σε φετάκια (αν βάλεις κονσέρβα ζύγισέ τα χωρίς το υγρό της κονσέρβας)
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2-3 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες
- 1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί
- 2-3 κουταλιές βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Μια κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει σόταρε το σκόρδο τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα φρέσκα μανιτάρια ενδέχεται να βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Άφησε να εξατμιστεί το περισσότερο.
- Χαμήλωσε αρκετά την φωτιά και πρόσθεσε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
- Ρίξε την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι, λίγη πάπρικα, τον άνιθο, μια πρέζα αλάτι και ανακάτεψε.
- Μόλις πάρει μια βράση ρίξε το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.
- Μόλις αρχίσει να πήζει απόσυρε από τη φωτιά και πασπάλισε με λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Tip
Τρώγονται μόνα τους ή ιδανικά με μακαρόνια, ψαρονέφρι και φιλέτο κοτόπουλου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ