Τηγανίτες μπάμιας με τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η μπάμια είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που όμως δύσκολα καταναλώνουμε! Και όμως! Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική για όλη την οικογένεια ή για όποιον δεν πολυαγαπάει τις μπάμιες! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • Σπορέλαιο για το τηγάνι
  • 1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένες μπάμιες
  • 3/4 φλιτζ.καλαμπόκι
  • 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι αλεύρι+2 κ.σούπας ακόμη
  • 1/3 φλιτζ. ξινόγαλα
  • 1 αυγό
  • γιαούρτι ή άλλη λευκή σος για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε αρκετό λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και ζέστανέ το.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε καλά τις μπάμιες, το καλαμπόκι, το τυρί, και το αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε.
  • Χτύπα ελαφρά το αυγό με το ξυνόγαλα και ρίξ’ το στο μπολ με τις μπάμιες.
  • Ανακάτεψε καλά να υγρανθεί το αλεύρι.
  • Μόλις το λάδι κάψει παίρνε μία γεμάτη κουταλιά σούπας από το μίγμα, πίεζέ την ελαφρά και ρίχνε την στο τηγάνι.
  • Τηγάνισε περίπου 2-3 λεπτά κάθε πλευρά να ροδίσει.
  • Βγάλε τις τηγανίτες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρονται ζεστές με γιαούρτι ή άλλη ξινούτσικη σος.

Tip

Πρόσθεσε μέσα στο μίγμα για τις τηγανίτες λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για έξτρα άρωμα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164