Λάχανο κοκκινιστό: συνταγή που μυρίζει… μανούλα ή γιαγιά, που αναδεικνύει τη μοναδική αξία του λάχανου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λάχανο μετρίου μεγέθους, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλου μεγέθους ψιλοκομμένο
- 1 πράσο μετρίου μεγέθους
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 3 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
- 4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1/3 κουταλάκι πάπρικα
- 2 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομματάκια του λάχανου να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τις ντομάτες, το σέλινο, το κρασί, την πάπρικα και τα 2 φλιτζάνια νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά.
Tip
Με λίγο ρυζάκι γλασέ γίνεται ένα υπέροχο λαχανόρυζο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ