Μπορείς να το σερβίρεις ως ένα πικάντικο ορεκτικό ή ως μια εναλλακτική πρόταση για σαλάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 1 φλιτζ. ξινόγαλα
- μισό φλιτζ. ξινή κρέμα
- 1,5 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1,5 κ.γλυκού κρεμύδι σε σκόνη
- 1,5 φλιτζ. θρυμματισμένο blue cheese
- 2 κεφάλια iceberg
- 10 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια τομάτα ψιλοκομμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το χυμό, τη μαγιονέζα, το ξινόγαλα, την ξινή κρέμα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε.
- Βάλε το μείγμα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρεις.
- Καθάρισε τα iceberg και κόψε το καθένα σε 4 κομμάτια.
- Περίχυσε κάθε κομμάτι με μία γενναία δόση σος, πασπάλισε με μπέικον, τομάτα και πιπέρι.
Tip
Αντί για μεγάλη τομάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τοματίνια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ