Φτιάξε τα πιο νόστιμα και υγιεινά γεμιστά με καστανό ρύζι Agrino!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες ώριμες τομάτες
- 4 πράσινες πιπεριές
- 100 ml ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 200 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λίγα μυρώνια
- Λίγες καυκαλήθρες
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
- 8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη ώριμη τομάτα τριμμένη
- 20 g κουκουνάρι
- 20 g μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη ώριμη τομάτα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και αφαίρεσε τα καπάκια από τις τομάτες και τις πιπεριές.
- Βγάλε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και αλατοπιπέρωσε εσωτερικά.
- “Πούδραρε” τις τομάτες μόνο εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.
- Για τη γέμιση: Σόταρε στα 100 ml ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες ψιλοκομμένα και σόταρε για 2-3 λεπτά ακόμα, σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε την τριμμένη τομάτα και το εσωτερικό από τις τομάτες ψιλοκομμένο.
- Σιγόβρασε για 10 λεπτά και ρίξε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Σιγόβρασε για άλλα 2 λεπτά και πρόσθεσε το καστανό ρύζι Agrino.
- Συνέχισε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, αλατοπιπέρωσε και με το μίγμα αυτό γέμισε τις πιπεριές και τις τομάτες.
- Για τη σάλτσα: Ανακάτεψε σε μπολ την ντομάτα με λίγο λάδι, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
- Περίχυσε με τη σάλτσα τα γεμιστά και ψήσε τα στο φούρνο στους170-180°C για 45 λεπτά ή σε κατσαρόλα σκεπασμένη για 12-15 λεπτά.
Tip
Αν θέλεις μπορείς να γαρνίρεις στο σερβίρισμα με τριμμένη φέτα, μανούρι ή κεφαλογραβιέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ