Αυτά τα γεμιστά έχουν απροσδόκητη γέμιση και είναι μια καλή ιδέα και για παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά αλλά τρώνε μακαρόνια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεγάλες πιπεριές πολύχρωμες (όχι πράσινες)
- αλάτι
- 200 γραμμ. σπαγγετίνι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα αντσούγιας
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
- 2 κ.σούπας ξύδι
- φύλλα φρέσκιας ρίγανης για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πιπεριές σε δυνατό γκρίλ για λίγα λεπτά να μαυρίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.
- Βάλ’ τες σε μεγάλο μπολ και σκέπασέ τες με πλαστική μεμβράνη αφήνοντάς τες για 15 λεπτά.
- Κόψε το καπάκι τους, αφαίρεσε το φλούδι τους και τους σπόρους.
- Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε αλάτι.
- Μαγείρεψε τη σπαγγετίνι 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξε μέσα το λάδι και κούνησέ το να πάει παντού.
- Πρόσθεσε τις αντσούγιες και με το πίσω μέρος του κουταλιού διάλυσέ τες.
- Ρίξε το κρεμμύδι και την κάπαρη και σώταρε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτευε μέχρι να εξατμιστεί.
- Τέλος ρίξε μέσα τη σπαγγετίνη και ανακάτεψε καλά να πάει παντού το κρεμμύδι και η αντσούγια.
- Αλατοπιπέρωσε γενναία κάθε πιπεριά (στο εσωτερικό της) και γεμισέ την με μισό φλιτζάνι σπαγγετίνη, τυλίγοντας με το πιρούνι τα μακαρόνια για να κάτσουν ομοιόμορφα.
- Βάλε τις πιπεριές σου σε ταψάκι και ψήσε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σπαγγέτι, περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ