Τα γεμιστά λαχανικά είναι ένα πιάτο που τρώμε πολύ τις καλοκαιρινές μέρες και ειδικά χωρίς κρέας για να ελαφρύνουν. Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να αγαπήσεις τις μελιτζάνες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρές μελιτζάνες
- 5 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. πληγούρι
- μισό φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
- 1/4 φλιτζ. φύλλα κόλιανδρου
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1/4 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
- 1/4 φλιτζ. ρόδι (τα σπόρια)
- μισό λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- μισό κουταλάκι ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνε καλά τις μελιτζάνες και κόψε τες κάθετα στη μέση.
- Με ένα μαχαίρι χάραξε την ψίχα της μελιτζάνας χωρίς όμως να σκίσεις το εξωτερικό της κέλυφος ώστε να δημιουργήσεις χώρο για τη γέμιση.
- Μπορείς αν θέλεις να αφαιρέσεις και λίγη ψίχα.
- Περίχυσε κάθε μελιτζάνα με περίπου μισή κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με ρίγανη.
- Ψήσε της μελιτζάνες με το λευκό τους μέρος προς τα πάνω για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Όσο ψήνονται, βάλε το πληγούρι σε μπολ και ρίξε μέσα καυτό νερό να το καλύψει περίπου κατά ένα εκατοστό.
- Σκέπασε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ το να σταθεί για 10 λεπτά.
- Μετά βγάλε την πετσέτα, ανακάτεψε το πληγούρι με ένα πιρούνι και δοκίμασέ το. Εάν είναι ακόμη σκληρό, σκέπασε το μπολ για άλλα 5 λεπτά και ξαναδοκίμασε.
- Ψιλόκοψε το μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
- Μόλις το πληγούρι μαλακώσει, στράγγιξέ το από τυχόν περιττό νερό.
- Ανακάτεψέ το με τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι και το ρόδι, το λεμόνι και το ξύσμα καθώς και τις 2 κουταλιές λάδι που έμειναν και αλατοπιπέρωσε.
- Βγάλε τις μελιτζάνες από το φούρνο σε πιατέλα και γέμισέ τες με το πληγούρι.
- Σέρβιρε με έξτρα κουκουνάρι και ρόδι.
Tip
Το κουκουνάρι και το ρόδι είναι προαιρετικά στη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ