Νόστιμο και ευφάνταστο σουφλέ ζυμαρικών χωρίς τα… ζυμαρικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 πατάτες
- 1/5 kg κιμάς
- 1 ντοματοχυμός
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 δαφνόφυλλα
- 250 gr τυρί τριμμένο
- 1 ματσάκι baby σπανάκι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τακτοποίησέ τες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και λάδωσέ τες.
- Σε μία κατσαρόλα ζέστανε τη μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Πρόσθεσε τον κιμά και καβούρδισέ τον.
- Βάλε στον κιμά την ντομάτα και τα μπαχαρικά και άσε να βράσει.
- Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα κιμά, ρίξε ένα μέρος πάνω στις πατάτες και πρόσθεσε λίγο σπανάκι και τυρί.
- Βάλε άλλη μια στρώση πατάτας και πάλι κιμά με σπανάκι και τυρί μέχρι να έχεις τρεις στρώσεις.
- Πασπάλισε το φαγητό με όσο τυρί έχει μείνει.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Tip
Πρόσθεσε λίγο μπούκοβο (1/4 κ. γλυκού) καθώς ετοιμάζεις τον κιμά για να έχεις μια εκρηκτική γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ