Μελιτζάνες με τυριά και κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μελιτζάνες
- 2 αυγά
- 4 φλ. τρίμματα ψωμιού
- 6 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 500 gr μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Κόψε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και σε ένα μπωλ “χτύπα” τα αυγά.
- Αλάτισε και βούτηξε τις μελιτζάνες μία- μία στα αυγά και μετά στο τρίμμα ψωμιού.
- Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Ανακάτεψε τη σάλτσα ντομάτας με αλατοπίπερο και το βασιλικό.
- Σε ένα πυρέξ ρίξε στη βάση λίγη από τη σάλτσα και στρώσε τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί.
- Κόψε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και ρίξε πάνω από τις μελιτζάνες, μαζί με παρμεζάνα.
- Συνέχισε να δημιουργείς στρώσεις, ώστε στο τέλος να καταλήξεις με τα τυριά στην επιφάνεια.
- Πασπάλισε με λίγο βασιλικό ακόμη.
- Ψήσε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ