Η σοκολάτα ερωτεύεται την αλμυρή καραμέλα και μαζί ζουν έναν βελούδινο έρωτα που ο ουρανίσκος σου θα λατρέψει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γρ. σοκολάτα
- 200 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- 100 γρ. κακάο
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. αλμυρή καραμέλα (συνταγή θα βρεις εδώ)
- 130 γρ. αλεύρι
- 4 μεγάλα αβγά
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά το ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Προσθέτεις την κλασική σοκολάτα και το κακάο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, μεταφέρεις την μισή ποσότητα αλμυρής καραμέλας. Χτυπάς με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και τα αβγά. Ενοποιείς το μείγμα σου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνεις το μείγμα στο κατσαρολάκι με το μείγμα του μεσαίου μπολ. Ανακατεύεις δυναμικά και ενώνεις.
- Σε ένα τρίτο μπολ, αναμιγνύεις τη μαύρη σοκολάτα και το αλεύρι. Ανακατεύεις. Το προσθέτεις στο παραπάνω μείγμα και με ένα μίξερ χειρός ενοποιείς.
- Περιχύνεις το μισό μείγμα στο ταψί και από πάνω ρίχνεις την άλλη μισή ποσότητα αλμυρής καραμέλας. Στρώνεις με μία σπάτουλα και προσθέτεις το άλλο μισό μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
- Μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ