Ψητή “φριτάτα” με blue cheese και πουρέ γλυκοπατάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 6 μεγάλα αυγά
- 100 gr blue cheese
- 1 μοσχοκάρυδο (για τρίψιμο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190ºC.
- Άλειψε τη γλυκοπατάτα με λάδι και αλατοπίπερο και ψήσε για 40 λεπτά.
- Κόψε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τσιγάρισέ τα σε μια κουταλιά λάδι σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για 20 λεπτά.
- “Χτύπα” τα αυγά και ρίξε μέσα το blue cheese σπασμένο σε τρίμματα.
- Πρόσθεσε στο μείγμα του αυγού και τα κρεμμύδια και την καλοψημένη γλυκοπατάτα σε κουταλιές.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα μικρό λαδωμένο τηγάνι και ψήσε σε μεσαία φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.
- Μετάφερε την ομελέτα στο φούρνο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ