Το “ελληνικό” ρατατούι με φρέσκα λαχανικά και ευωδιαστά μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κολοκυθάκια
- 8 μανιτάρια
- 2 μελιτζάνες
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 4 πατάτες
- 2 πιπεριές
- 1 ντοματοπολτός
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC με αέρα.
- Πλύνε καλά και κόψε όλα τα λαχανικά σε κύβους ίδιου μεγέθους και λιώσε το σκόρδο.
- Ρίξε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και ανακάτεψέ τα με τον ντοματοπολτό, το κρασί, το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε το φαγητό στο φούρνο και άφησέ το να ψηθεί για μία ώρα.
- Μετά τη μία ώρα, ανακάτεψε καλά το φαγητό και ξαναβάλε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
- Ψήσε το μπριάμ μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί, πασπάλισέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Άφησέ το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρεις με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ