Δροσερό και μυρωδάτο σπανακόρυζο με φρέσκα βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. ρύζι (καρολίνα)
- 600 gr σπανάκι
- 200 gr γιαούρτι
- 3 πράσα, το λευκό τμήμα
- 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλ. μάραθος
- 1 φλ. άνηθος
- 1/2 φλ. δυόσμος
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. κρασί λευκό
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε καλά το σπανάκι και κόψε σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόψε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το μισό λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά και ρίξε το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πρόσθεσε τέσσερα φλιτζάνια νερό, αλατοπιπέρωσε το φαγητό, κλείσε με το καπάκι την κατσαρόλα και άσε να μισοψηθεί το ρύζι, ελέχγοντάς το τακτικά.
- Όταν τα υγρά μειωθούν στη μέση του όγκου τους, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το σπανάκι και το υπόλοιπο λάδι, ανακάτεψε καλά και άφησε να βράσει τελείως.
- Πρόσθεσε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το γιαούρτι και ανακάτεψε το φαγητό.
- Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ράντισε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ