Λαχταριστό σουφλέ από καρότα με cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg καρότα
- 1 γλ. φρέσκο γάλα
- 5 μεγάλα αυγά
- 1 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλ. cheddar
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 1 κ. γλυκού baking powder
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στη μεσαία θέση.
- Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ με βούτυρο.
- Γέμισε μία κατσαρόλα με νερό ως τη μέση, αλάτισέ το καλά και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός σε δυνατή φωτιά.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καρότα να βράσουν για 10 με 12 λεπτά και σούρωσέ τα.
- Στο μπλέντερ πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά.
- Πρόσθεσε τα βρασμένα καρότα και το βούτυρο και χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε το τριμμένο cheddar, το αλεύρι και το baking powder και ανακάτεψε.
- Ρίξε το μείγμα του σουφλέ στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και άπλωσέ το καλά.
- Ψήσε για περίπου μία ώρα και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ