Τρυφερό μπρόκολο ψημένο και γλασαρισμένο με σος μουστάρδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μικρά μπρόκολα
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλ. γιούρτοι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 1½ κ. γλυκού πάπρικα
- 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα μπρόκολα σε φουντίτσες, διατηρώντας και τα κοτσάνια τους και έπιετα κόψε κάθε μεγάλη φούντα στη μέση.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το μπρόκολο για περίπου δύο λεπτά.
- Σούρωσέ το και έπειτα μετάφερέ το σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο.
- Σούρωσέ το ξανά πολύ καλά και σκούπισέ το με χαρτί και πετσέτες για να στεγνώσει καλά.
- Ανακάτεψε το γιαούρτι με το λάδι, τη μουστάρδα, την πάπρικά, τον κουρκουμά, το κύμινο, τη σκόνη μουστάρδας και αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξε το μπρόκολο στο μπολ και ανακάτεψέ το καλά, ώστε να καλυφθεί παντού από τη σος.
- Αλατοπιπέρωσέ το ξανά και βάλε την γκριλιέρα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
- Ψήσε το μπρόκολο, γυρίζοντάς το τακτικά για πέντε με επτά λεπτά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ