Λαχταριστά vegetarian burgers με καπνιστό τυρί και ρόκα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 gr τριμμένο καπνιστό Gouda
- 4 ψωμάκια για burger
- 1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ρόκα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.
- Κόψε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα πινέλο άλειψέ τα σε όλες τις πλευρές τους με το λάδι και αλατοπιπέρωσέ τα καλά.
- Τοποθέτησε τα μανιτάρια στην γκριλιέρα με την πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω και ψήσε για πέντε λεπτά.
- Γύρισε τα μανιτάρια πλευρά, κάλυψε με το καπάκι και ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά.
- Μοίρασε το Gouda στις “τρύπες” των μανιταριών που έχουν αφήσει τα κοτσάνια τους και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βάλε τα ψωμάκια να ζεσταθούν στη γκριλιέρα με την ψίχα προς τα κάτω μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Στήσε τα burgers αλείφοντας το κάτω ψωμάκι με τη μισή σος Dijonaise, από πάνω τοποθέτησε τα μανιτάρια και έπειτα την ψιλοκομμένη πιπεριά και μερικά φύλλα ρόκας.
- Άλειψε την υπόλοιπη Dijonaise στα υπόλοιπα ψωμάκια (καπάκια) και “κλείσε” τα burgers.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ