Φριτάτα με λαχανικά

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι, πιπεριά και σπανάκι

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 μικρό κολοκύθι
  • 3 φλ. baby σπανάκι
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι και τη πιπεριά ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, το σπανάκι και το βασιλικό, σόταρε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Χτύπα τα αυγά με την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
  • Πασπάλισε τη φριτάτα με το τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Ψήσε τη φριτάτα για περίπου οκτώ λεπτά, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164