Chili con… λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλοκαιρινό chili με λαχανικά, cheddar και γιαούρτι

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας chili powder
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. καλαμπόκι
  • 2 συσκευασίες κόκκινα φασόλια
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο cheddar
  • γιαούρτι
  • φρέσκος κόλιανδρος
  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για τρία λεπτά.
  • Ανακάτεψε και το σκόρδο, το chili powder και το κύμινο στην κατσαρόλα και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Ρίξε και την πιπεριά, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και μαγείρεψέ τα για άλλα τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ, ενάμισι φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ανακάτεψε καλά τα υλικά και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Σιγόβρασε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά και αλατοπιπέρωσε ξανά.
  • Μοίρασε το μείγμα σε μπολ, πασπάλισε με μπόλικο τυρί και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι, φύλλα κόλιανδρου και ζεστές τορτίγιες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164