Αρμυρά pancakes με φρέσκα λαχανικά για νόστιμο πρωινό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι
- 8 μεσαία καρότα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
- 2 φλ. αριάνι
- 1/4 φλ. γάλα
- 10 κ. σούπας βούτυρο
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε στη χοντρή πλευρά το κολοκύθι και τα καρότα, ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, λιώσε το σκόρδο και κόψε τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τους κρόκους των αυγών με το αριάνι και το γάλα και πρόσθεσε το κρύο λιωμένο βούτυρο.
- Ρίξε το υγρό μείγμα μέσα στα στερεά υλικά και ανακάτεψε καλά και έπειτα πρόσθεσε τα ασπράδια των αυγών.
- Μόλις ομογενοποιηθεί ο χυλός, πρόσθεσε τα λαχανικά.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και άλειψέ το με λεπτό στρώμα λαδιού (με ένα πινέλο).
- Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι σε ποσότητα 1/3 του φλιτζανιού για κάθε pancake και ψήσε για τρία με τάσσερα λεπτά, γύρισέ το και συνέχισε για άλλα τρία λεπτά.
- Πασπάλισε τα pancakes με μπόλικο αλάτι και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ