Τοστ φούρνου με λαχανικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Grilled cheese με σοταρισμένα λαχανικά και σος μαγιονέζας

Συστατικά

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 220 gr σπαράγγια ψιλοκομμένα
  • 220 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 3 φλ. kale ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 φέτες ψωμί ζυμωτό
  • 1 1/2 φλ. τριμμένο Gouda

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ζέστανε ένα μεγάλο ταψί.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και την πιπεριά, αλατοπιπέρωσε και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το kale και το σκόρδο στο τηγάνι και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα τρία λεπτά.
  • Άλειψε κάθε φέτα με βούτυρο στη μία πλευρά της και έπειτα άπλωσε τη σος μαγιονέζας στην άλλη πλευρά.
  • Τοποθέτησε τις φέτες με την πλευρά του βουτύρο πάνω στο καυτό ταψί που ζεσταίνεις στο φούρνο.
  • Μοίρασε από πάνω τα σοταρισμένα λαχανικά σε τέσσερις φέτες και έπειτα πασπάλισε τα λαχανικά με το Gouda.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο ξανά και ψήσε για πέντε λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βγάλε από το φούρνο, σκέπασε κάθε γεμάτη φέτα με μία από τις άδειες, κόψε τα τοστ στη μέση και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164