Τρυφερά κολοκυθάκια στο φούρνο με τραγανή παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 kg κολοκυθάκια
- 1 κ. σούπας φύλλα θυμαριού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι με το τρίμμα ψωμιού και την παρμεζάνα.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κρεμμυδάκια για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε τα υλικά για ένα ακόμη λεπτό.
- Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά και έπειτα στρώσε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπάλισε το φαγητό με το μείγμα τυριού και ψωμιού και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
- Άφησέ το να “σταθεί” για πέντε λεπτά πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ