Εναλλακτική και δροσερή κις λορέν με… άρωμα caprese
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
- 6 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 120 gr μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας
- 300 gr ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Άπλωσε τη ζύμη της τάρτας σε μια ταρτιέρα και με ένα πιρούνι τρύπησέ την ελαφρώς.
- Ψήσε τη ζύμη για 10 με 15 λεπτά.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και πρόσθεσε το βασιλικό.
- Άφησε τη ζύμη να κρυώσει για 10 λεπτά και σε ένα μπολ ανακάτεψε τα κομμένα ντοματίνια με το βαλσαμικό και το αλάτι.
- Χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μοίρασε τα μπαλάκια μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη.
- Ρίξε το μείγμα αυγών πάνω από τη μοτσαρέλα και ψήσε για 45 λεπτά με μία ώρα.
- Άφησε να σταθεί για πέντε λεπτά και πρόσθεσε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ