Λαχταριστό stir fry με λαχανικά και άρωμα τζίντζερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι κομμένα σε φουντίτσες
- 4 κ. σούπας ηλιέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
- 6 φέτες φρέσκος τζίντζερ
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κ. σούπας κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κ. σούπας σόγια σος
- 1/4 κ. γλυκού ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Τοποθέτησε στο ταψί τις φουντίτσες κουνουπιδιού με δύο κουταλιές ηλιέλαιο και αλατοπίπερο και ψήσε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντάς το στα 15 λεπτά.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το τζίντζερ για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κουνουπίδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρισέ τα για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και το μπούκοβο, το σησαμέλαιο, το κρασί, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε έντονα τα υλικά για ένα λεπτό και σέρβιρε με ρύζι ατμού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ